ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ Ι ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΑΣΠΡΙΣΜΕΝΑ
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiTsFMMf6snHtDRbaRFU6JLi7DUUgNSdgj9KpsWfutBWCUz9ebDYbA6AphV-8VLBz_OICZV4KZc89VOHsW2veVzV4EwDnOjjC-KS_aQB3FqfLzwQ0u8erTBvLMdShoBQyjQxUlT6Jlf50Y/s640/2015-11-06_131450.png)
Υλικά
1/2 κούπας καρυδόψιχα ή αμύγδαλα ασπρισμένα, τριμμένη
2/3 κούπας ελαιόλαδο ή 1 κούπα σισαμέλαιο
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο σε νερό και στυμμένο
2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
3-4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
λίγο αλάτι Εκτέλεση
Τρίβουμε το καρύδι (ή τα αμύγδαλα) στο μπλέντερ, βάζουμε το ψωμί, το σκόρδο, το ξύδι, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και χτυπάμε 3-4 λεπτά, μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε σε συνεχή ροή το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να γίνει η σκορδαλιά λεία.
Via
2/3 κούπας ελαιόλαδο ή 1 κούπα σισαμέλαιο
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο σε νερό και στυμμένο
2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
3-4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
λίγο αλάτι Εκτέλεση
Τρίβουμε το καρύδι (ή τα αμύγδαλα) στο μπλέντερ, βάζουμε το ψωμί, το σκόρδο, το ξύδι, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και χτυπάμε 3-4 λεπτά, μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε σε συνεχή ροή το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να γίνει η σκορδαλιά λεία.
Via
![Share/Bookmark](http://static.addtoany.com/buttons/share_save_171_16.png)
..
Δεν υπάρχουν σχόλια :