Σου με τυρί, ( μεζεδακια για μια μπυριτσα η κρασακι)
Σου με τυρί
ΥΛΙΚΑ
500 γρ ζύμη για σου3 dl μπεσαμέλ75 γρ γραβιέρα ή τσέστερ (αγγλικό τυρί)
50 γραμμάρια παρμεζάvα τριμμένη μοσχοκάρυδο75 γραμμάρια ζαμπόv (προαιρετικά)αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 C και ετοιμάζετε τη ζύμη για σου.Τοποθετείτε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί, μοιράζετε τη ζύμη σε μικρούς σβόλους, είτε με ένα κουτάλι είτε με ένα κορνέ, ψήνετε για 25 λεπτά και αφήνετε να κρυώσουν.Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ και στο τέλος του ψησίματός της προσθέτετε το τυρί της αρεσκείας σας και το μοσχοκάρυδο τριμμένο. Τη βάζετε σε ένα κορνέ με μυτερό άκρο και γεμίζετε τα σου, πιέζοντάς το.Ζεσταίνετε πάλι τα σου στο φούρνο στους160 0C, τοποθετώντας επάνω τους ένα ψύλλο αλουμινόχαρτο, για 1Ο' περίπου.Σημείωση: Μπορείτε να μειώσετε στο μισό την ποσότητα τυριού, προσθέτοντας 75 γραμμάρια ζαμπόν κομμένο σε μικρούς κύβους.
Via
50 γραμμάρια παρμεζάvα τριμμένη μοσχοκάρυδο75 γραμμάρια ζαμπόv (προαιρετικά)αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 C και ετοιμάζετε τη ζύμη για σου.Τοποθετείτε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί, μοιράζετε τη ζύμη σε μικρούς σβόλους, είτε με ένα κουτάλι είτε με ένα κορνέ, ψήνετε για 25 λεπτά και αφήνετε να κρυώσουν.Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ και στο τέλος του ψησίματός της προσθέτετε το τυρί της αρεσκείας σας και το μοσχοκάρυδο τριμμένο. Τη βάζετε σε ένα κορνέ με μυτερό άκρο και γεμίζετε τα σου, πιέζοντάς το.Ζεσταίνετε πάλι τα σου στο φούρνο στους160 0C, τοποθετώντας επάνω τους ένα ψύλλο αλουμινόχαρτο, για 1Ο' περίπου.Σημείωση: Μπορείτε να μειώσετε στο μισό την ποσότητα τυριού, προσθέτοντας 75 γραμμάρια ζαμπόν κομμένο σε μικρούς κύβους.
Via
..
Δεν υπάρχουν σχόλια :