Αρνισια σουβλάκια με γιαούρτι και κόλιαντρο

ΥΛΙΚΑ 900 γρ. αρνί από το μπούτι χωρίς κόκαλο1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο3 φύλλα δάφνης5 κλαράκια θυμάρι ή δενδρολίβανο ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι2,5 ml

ζάχαρη75 ml ελαιόλαδο αλάτι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι κλαράκια δενδρολίβανο για γαρνιτούρα ψιλές φέτες λεμονιού για το σερβίρισμαΓια το γιαούρτι με το κόλιαντρο150 ml γιαούρτι στραγγιστό15 ml ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο15 ml ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο10 ml τριμμένο κρεμμυδάκι φρέσκο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Για τη σάλτσα γιαουρτιού

Αναμειγνύουμε το γιαούρτι με το κόλιανδρο, το δυόσμο και το κρεμμύδι.

Διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβιριστεί το κρέας

Για το κρέας 1. Κόβουμε το αρνί σε τετράγωνα κομματάκια και τα βάζουμε σε μπολ.

2. Αναμειγνύουμε το τριμμένο κρεμμύδι, τα αρωματικά, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και το λάδι, αλάτι και πιπέρι.

3. Περιχύνουμε με το μείγμα το αρνί και το αφήνουμε για 3-4 ώρες στο ψυγείο να μαριναριστεί.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκρίλ

4. Σουρώνουμε το κρέας και το περνάμε σε σουβλάκια.

5. Τα τοποθετούμε σε σχάρα και ψήνουμε στο γκριλ για 10-15 λεπτά, γυρίζοντάς τα κατά διαστήματα.

6. Μεταφέρουμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με το δενδρολίβανο.

Σερβίρουμε με τις ψημένες φέτες λεμονιού και το γιαούρτι με το κόλιανδρο.

Via

 sitestories.eu




Share/Bookmark
..
  • .. Comment using Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :