Η κολοκυθόπιτα της Τέσσας
Εύκολη, νόστιμη και πάνω από όλα Ηπειρώτικη
Υλικά
1 κιλό κολοκυθάκια
1 πακέτο φαριν απ
1 ποτήρι του νερού καλαμποκέλαιο
3 ή 4 αυγά
Τυρί φέτα (500-600 γραμ.)
1 φακελάκι σουσάμι
αλάτι, πιπέρι μαύρο, πάπρικα γλυκειά
ρίγανη,
δύοσμο ή βασιλικό ψιλοκομένο
και λίγο άνηθο ψιλοκομένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ Τρίβεις το κολοκύθι και το στύβεις καλά.
Το αφήνεις και λίγο στο σουρωτήρι να φύγουν τα υγρά.
Σε μια λεκάνη βάζεις το κολοκύθι και όλα τα υλικά χωρίς το τυρί.
Τα ανακατεύεις καλά να γίνει ένας χυλός προς το μαλακό όχι σκληρός.
Στο τέλος ρίχνεις τη φέτα τριμμένη στο χέρι όσο μεγάλη τη θέλεις.
Το ανακατεύεις ξανά καλά.
Λαδώνεις με πολύ λίγο λάδι το ταψί και βάζεις μέσα το χυλό.
Πριν την βάλω στο φούρνο πασπαλίζω επάνω ένα φακελάκι σουσάμι.
Ψήνεις στο φούρνο στους 180 - 200 μέχρι να πάρει χρώμα. Καλή όρεξη... θα ξετρελαθείτε!!!!
Via
Υλικά
1 κιλό κολοκυθάκια
1 πακέτο φαριν απ
1 ποτήρι του νερού καλαμποκέλαιο
3 ή 4 αυγά
Τυρί φέτα (500-600 γραμ.)
1 φακελάκι σουσάμι
αλάτι, πιπέρι μαύρο, πάπρικα γλυκειά
ρίγανη,
δύοσμο ή βασιλικό ψιλοκομένο
και λίγο άνηθο ψιλοκομένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ Τρίβεις το κολοκύθι και το στύβεις καλά.
Το αφήνεις και λίγο στο σουρωτήρι να φύγουν τα υγρά.
Σε μια λεκάνη βάζεις το κολοκύθι και όλα τα υλικά χωρίς το τυρί.
Τα ανακατεύεις καλά να γίνει ένας χυλός προς το μαλακό όχι σκληρός.
Στο τέλος ρίχνεις τη φέτα τριμμένη στο χέρι όσο μεγάλη τη θέλεις.
Το ανακατεύεις ξανά καλά.
Λαδώνεις με πολύ λίγο λάδι το ταψί και βάζεις μέσα το χυλό.
Πριν την βάλω στο φούρνο πασπαλίζω επάνω ένα φακελάκι σουσάμι.
Ψήνεις στο φούρνο στους 180 - 200 μέχρι να πάρει χρώμα. Καλή όρεξη... θα ξετρελαθείτε!!!!
Via
..
Δεν υπάρχουν σχόλια :