Περσική συνταγή για κεμπάπ

Απολαύστε το…

Το κεμπάπ είναι ένα πολύ νόστιμο φαγητό ομολογουμένως αλλά λίγο βαρύ. Αυτό γιατί φτιάχνεται από αρνίσιο κιμά και περιέχει αρκετά μπαχαρικά. Αυτή η συνταγή έρχεται από τα βάθη της Περσίας και συγκεκριμένα το σημερινό Ιράν. Είναι νοστιμότατο και μυρωδάτο αφού περιέχει αρκετά μπαχαρικά και μυρωδικά (ανατολίτικο φαγητό=μπαχαρικά). Υλικά:

1 μεσαίο κρεμμύδι, αποφλοιωμένο

1 κιλό αρνίσιο κιμά

2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο

2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα

2 κουταλάκια του γλυκού μοσχοκάρυδο

2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα

1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι ματσάκι φρέσκα φύλλα μαϊντανού ματσάκι φρέσκα φύλλα κόλιαντρο φλιτζάνι φύλλα μέντας

1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο

Εκτέλεση:

Σε ένα μπλέντερ, χτυπάμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε τον κιμά, τα μπαχαρικά, τα μυρωδικά και τα χτυπάμε όλα μαζί.

Βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Εάν χρησιμοποιήσουμε ξύλινα σουβλάκια, τα μουλιάζουμε στο νερό για 10 λεπτά.

Χωρίζουμε τον κιμά σε κομμάτια των 95γρ. και τα πλάθουμε σε σχήμα λουκάνικου. Τα περνάμε μέσα από ένα μεταλλικό ή ξύλινο σουβλάκι.

Ζεσταίνουμε το γκριλ ή την υπαίθρια ψησταριά σε μέτρια-υψηλή θερμότητα. Αλείφουμε το τηγάνι του γκριλ ή την σχάρα με το λιωμένο βούτυρο.

Βάζουμε τα κεμπάπ στο τηγάνι του γκριλ ή στην σχάρα και ψήνουμε για 3-5 λεπτά από κάθε πλευρά για μέτριο ψήσιμο ή μέχρι να ψηθούν στη θερμοκρασία που προτιμάμε.

marymary

Via

 sitestories.eu




Share/Bookmark
..
  • .. Comment using Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :