Περσική συνταγή για κεμπάπ
Απολαύστε το…
Το κεμπάπ είναι ένα πολύ νόστιμο φαγητό ομολογουμένως αλλά λίγο βαρύ. Αυτό γιατί φτιάχνεται από αρνίσιο κιμά και περιέχει αρκετά μπαχαρικά. Αυτή η συνταγή έρχεται από τα βάθη της Περσίας και συγκεκριμένα το σημερινό Ιράν. Είναι νοστιμότατο και μυρωδάτο αφού περιέχει αρκετά μπαχαρικά και μυρωδικά (ανατολίτικο φαγητό=μπαχαρικά). Υλικά:
1 μεσαίο κρεμμύδι, αποφλοιωμένο
1 κιλό αρνίσιο κιμά
2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
2 κουταλάκια του γλυκού μοσχοκάρυδο
2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι ματσάκι φρέσκα φύλλα μαϊντανού ματσάκι φρέσκα φύλλα κόλιαντρο φλιτζάνι φύλλα μέντας
1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπλέντερ, χτυπάμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε τον κιμά, τα μπαχαρικά, τα μυρωδικά και τα χτυπάμε όλα μαζί.
Βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Εάν χρησιμοποιήσουμε ξύλινα σουβλάκια, τα μουλιάζουμε στο νερό για 10 λεπτά.
Χωρίζουμε τον κιμά σε κομμάτια των 95γρ. και τα πλάθουμε σε σχήμα λουκάνικου. Τα περνάμε μέσα από ένα μεταλλικό ή ξύλινο σουβλάκι.
Ζεσταίνουμε το γκριλ ή την υπαίθρια ψησταριά σε μέτρια-υψηλή θερμότητα. Αλείφουμε το τηγάνι του γκριλ ή την σχάρα με το λιωμένο βούτυρο.
Βάζουμε τα κεμπάπ στο τηγάνι του γκριλ ή στην σχάρα και ψήνουμε για 3-5 λεπτά από κάθε πλευρά για μέτριο ψήσιμο ή μέχρι να ψηθούν στη θερμοκρασία που προτιμάμε.
marymary
Via
Το κεμπάπ είναι ένα πολύ νόστιμο φαγητό ομολογουμένως αλλά λίγο βαρύ. Αυτό γιατί φτιάχνεται από αρνίσιο κιμά και περιέχει αρκετά μπαχαρικά. Αυτή η συνταγή έρχεται από τα βάθη της Περσίας και συγκεκριμένα το σημερινό Ιράν. Είναι νοστιμότατο και μυρωδάτο αφού περιέχει αρκετά μπαχαρικά και μυρωδικά (ανατολίτικο φαγητό=μπαχαρικά). Υλικά:
1 μεσαίο κρεμμύδι, αποφλοιωμένο
1 κιλό αρνίσιο κιμά
2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
2 κουταλάκια του γλυκού μοσχοκάρυδο
2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι ματσάκι φρέσκα φύλλα μαϊντανού ματσάκι φρέσκα φύλλα κόλιαντρο φλιτζάνι φύλλα μέντας
1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπλέντερ, χτυπάμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε τον κιμά, τα μπαχαρικά, τα μυρωδικά και τα χτυπάμε όλα μαζί.
Βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Εάν χρησιμοποιήσουμε ξύλινα σουβλάκια, τα μουλιάζουμε στο νερό για 10 λεπτά.
Χωρίζουμε τον κιμά σε κομμάτια των 95γρ. και τα πλάθουμε σε σχήμα λουκάνικου. Τα περνάμε μέσα από ένα μεταλλικό ή ξύλινο σουβλάκι.
Ζεσταίνουμε το γκριλ ή την υπαίθρια ψησταριά σε μέτρια-υψηλή θερμότητα. Αλείφουμε το τηγάνι του γκριλ ή την σχάρα με το λιωμένο βούτυρο.
Βάζουμε τα κεμπάπ στο τηγάνι του γκριλ ή στην σχάρα και ψήνουμε για 3-5 λεπτά από κάθε πλευρά για μέτριο ψήσιμο ή μέχρι να ψηθούν στη θερμοκρασία που προτιμάμε.
marymary
Via
..
Δεν υπάρχουν σχόλια :