Μικρασιάτικο καταΐφι με τυρί

Φτιάξτε κιουνεφέ

Υλικά

για 4-6 άτομα Για το φύλο και γέμιση

500 γραμμάρια φύλλο καταΐφι

200 γραμμάρια τυρί κρέμα

200 γραμμάρια μυζήθρα ανάλατη

150 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό

50 γραμμάρια γάλα

Για το σιρόπι

600 γραμμάρια ζάχαρη

Χυμός από μισό λεμόνι

400 γραμμάρια νερό

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο, βρέχουμε με αυτό το φύλλο κανταΐφι και βάζουμε μια στρώση σε ένα ταψί.

Ανακατεύουμε τα τυριά με το γάλα μέχρι να γίνουν κρεμά.

Απλώνουμε το μείγμα στη στρώση καταΐφι και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο.

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά και στο τέλος ρίχνουμε το σιρόπι ενώ είναι ακόμα ζεστό.

sidagi

Via

 sitestories.eu




Share/Bookmark
..
  • .. Comment using Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :